ATELIER KEMPE THILL PDF

Atelier Kempe Thill is an architectural firm that includes Oliver Thill and André Kempe, originally from East Germany who graduated of Dresden University of. The Hiphouse project in Zwolle presented Atelier Kempe Thill with a welcome opportunity to fundamentally question the assignment ‘social housing’. Largely. Oliver Thill and Atelier Kempe Thill are in good company in past years the prize has been awarded to John Körmeling, Mecanoo, Wiel Arets, Willem Jan.

Author: Kajit Shakasar
Country: Honduras
Language: English (Spanish)
Genre: Video
Published (Last): 16 May 2011
Pages: 343
PDF File Size: 15.80 Mb
ePub File Size: 1.50 Mb
ISBN: 190-8-31587-849-6
Downloads: 8113
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Kigajas

Between Representation and Anonymity At first glance, the exterior of the building is defined by horizontal, rather neutral bands of windows with solar-control glazing. For the architects, this posed an interesting question: The ground floor level is designed as a flat sandwich-space, which opens thikl completely to the surroundings thanks to the glazing on all sides.

In order to ate,ier it possible for the owner to make simple adaptations within the structure, Atelier Kempe Thill was, for the first time, faced with the challenge of creating a structure that is truly neutral in function. The quality of our work is important, therefore, the office prefers to work on the basis of full commission during the whole process allowing the office to guarantee a good product.

All technical installations are integrated in the walls and the floors, so no lowered ceilings where necessary, which contributes to higher rooms. Like a cheap industrial compound, the building is made of a steel frame structure with a wall infill of sand-lime brick.

  ENVENENAMENTO POR CHUMBINHO EM PESSOAS PDF

Atelier Kempe Thill

At the same time, the existing shopping center is being upgraded through the addition of a wide range of new, public facilities and thus assumes supraregional importance. The plan layout allocates the larger apartments to the spatially interesting corners, thus creating apartments with double orientation.

Due to the limited budget the central atrium was coherently designed in the rugged aesthetics of the unfinished. Hiphouse Zwolle At the dawn of a new era of neo-liberalism in Europe, social housing is once again regarded with increasing indifference. Rain, sun, clouds, wind and greenery determine the atmosphere of the interior.

Due to its compactness and its use, it is important that a considerable amount of natural daylight is available within the building. Adviesbureau Nieman, Zwolle Quantity Surveyor: For more information, visit the Atelier Kempe Thill website.

Dutch firm Atelier Kempe Thill’s concrete housing project | Wallpaper*

Adviesbureau Nieman, Utrecht Structural Engineer: Interior lighting Outdoor lighting. Beginning with collective housing and small public building commissions, the practice portfolio has developed to include large renovation, infrastructure and urban design projects.

Adviesbureau Nieman, Zwolle Structural Engineer: This approach is complemented inside by interiors in simple white render and cabinetry, and light coloured timber floors. The implicit assumption is that apartments for the lower social classes ought to atelisr small, cramped, dark, badly built and ugly.

HipHouse Zwolle

The residential element is offered in a variety of shapes and sizes, with spaces ranging from 40 sq m to a whopping sq m. As a result of these measures, the structure can be adapted to new uses relatively quickly and without great expense.

As an added bonus, the building was designed according to passive house standards, making the scheme a particularly low energy one.

  INTRODUCTORY MYCOLOGY ALEXOPOULOS PDF

On the other hand, as a result of its thull user group, the building is designed as a rather anonymous, reserved structure that forms a building ensemble with the adjacent police station.

HipHouse Zwolle by Atelier Kempe Thill | Apartment blocks

A decision was consciously made to use light gray, easy-to-clean surfaces in combination with a lot of glass in order to offer a calm framework for everyday life. Current user location United States.

The smaller studio apartments either face east or west, guaranteeing optimum sunlight for all apartments. This effect is enhanced by the modest interior design and the greyish colour scheme.

Visitors also selected Visitors interested in this project also looked at these projects: The concrete walls remain unfinished, the floor slabs receive a coating of acoustic plaster, handrails are merely galvanized and simple industrial light fittings are mounted directly onto the walls.

Please keep me up to date with special offers and news just by email from carefully selected companies. Oliver Thill has given more than one hundred public lectures worldwide.

Bureau Both, Haarlem General Contractor: Despite the social stigma this typology has come to represent, it remains an almost inevitable solution.